Een Beestje in mijn snacks

Hé een beestje in mijn snacks…..?!

Huh, er zit een zwart torretje (spekkever) op de gedroogde snacks of gedroogde botten!
De beestjes die in gedroogde hondensnacks kunnen zitten zijn spekkevers en de larven van spekkevers. Lijken de beestjes die in jouw snacks zitten niet op torren? Dat kan kloppen! De larven van spekkevers zijn zwart wit gestreepte diertjes met haartjes. De spekkevers verpoppen meerdere keren in hun leven.

Wij leveren snacks met kwaliteit en gebruiken daarom géén gif, pesticides of andere toevoegingen welke de gezondheid van de hond kunnen schaden.
Omdat we met een 100% natuurlijk product te maken hebben, welke enkel gedroogd is en dus niet in een bad met chemicaliën gelegen heeft, kan het in bepaalde omstandigheden voorkomen dat er een beestje te vinden is. Onschadelijk, niet ongezond, je hond heeft er helemaal geen problemen mee en eigenlijk weet je dan zeker dat het een echt natuurproduct is. Wij mensen vinden dat vies en dat begrijpen we ook. Daarom doen we er vanuit onze kant zoveel mogelijk aan om een beestjes in de producten te voorkomen wat in de meeste gevallen ook lukt.

Maar soms en dan voornamelijk bij hoge temperaturen duiken er wel eens beestjes op in de producten. Spekkevers komen het meeste voor in pure gedroogde snacks van 100% vlees of 100% vis. Berg je gedroogde snacks en botten dan ook altijd zo koel mogelijk (liefst niet warmer dan 17 graden), donker en droog op. Dan heb je de minste kans op beestjes.

Wat als ik een beestje in mijn snacks aantref?

Niks aan de hand je kan het product gewoon aan je hond geven. Deze zal er niet minder tevreden over zijn. En als je het nu echt zelf een groot probleem vindt. Stop de snacks dan 48 uur in de vriezer dan is het “probleem” verholpen.

Wij leveren liever een 100% natuurproduct waar we wat extra uitleg over moeten geven!

Doe je hond een plezier en koop uitsluitend 100% natuurlijke snacks!