Ontdooien en bewaren.

Om een goed product te behouden, dient u de producten na ontvangst zo snel mogelijk in uw vriezer te leggen. Bevroren bewaren op een temperatuur van minstens -18 gr. Bevroren heeft het product een houdbaarheid van 1 jaar na productie datum.

Ontdooien

Neem het product uit de vriezer en verwijder de plastic verpakking, ontdooi het product in een bewaardoos in de koelkast en voer ook het vleesvocht.
U kunt gebruik maken van onze curver bewaardozen. Deze sluiten heel goed af en zijn erg stevig.

Vleesvocht / metabool ook voeren.

Vlees bevat van nature vocht, bij het invriezen van KVV worden dat een soort kristallen die bij het ontdooi proces smelten. Gooi dit vleesvocht niet weg, maar meng het door het vlees in de bewaarbak heen dan geef je het in de etensbak van uw hond of kat. Dit maakt immers deel uit van het vlees en ook hier zitten allerlei stoffen in die goed zijn. Door de grote hoeveelheid vocht dat van nature aanwezig is in vlees zal uw hond of kat minder gaan drinken, dit vocht noemen we metabool vocht en is lichaamseigen vocht. Dit wordt vele malen beter door het lichaam opgenomen dan water, hierdoor is er dus veel minder van nodig en vermindert de behoefte aan water.

Dit is ook een belangrijke reden om katten die last hebben van blaasgruis rauw te voeren, vocht is daarbij belangrijk en dat zit veel in vlees en niet in brokken. Katten zijn vaak ook geen grote drinkers, dus is het vleesvocht een belangrijke bron van vochtvoorziening van de kat. eventueel kunt u voor katten die te weinig drinken ook wat extra water door het vlees mengen.

Bewaren.

De KVV haalt u ongeveer 24 uur van te voren uit de vriezer om in de koelkast langzaam te ontdooien, op die manier blijven de voedingsstoffen zo veel mogelijk behouden. Voor u het portie KVV geeft laat het dan eventueel een half uurtje buiten de koelkast op kamertemperatuur komen.
Bewaren in de koelkast heeft het product een houdbaarheid van ongeveer 2 dagen.

LET OP !!

Verwarm het product nooit !! Ook niet in de magnetron of door het in warm water te leggen om te ontdooien !! De microgolven van de magnetron kunne het bot structuur in de KVV aantasten waardoor dit mogelijk scherp wordt en gevaarlijk kan zijn voor uw hond of kat en u voorkomt hiermee dat de voedingsstoffen in het product beschadigt raken.

Bent u een keer vergeten om op tijd de KVV uit de vriezer te halen ?? Dan wilt u alsnog zo snel mogelijk ontdooien, leg de KVV in een bak, kan of schaal met KOUDWATER. Na 1 a 2 uur is de KVV vaak al behoorlijk ontdooid, haal de KVV uit het water en doe het portie in de etensbak van uw huisdier. De rest doet u in een bewaarbak in de koelkast en laat het hier verder in ontdooien. Voer de KVV niet te koud niet iedere hond kan hier tegen.


KVV is een categorie 3 product.
Voeder uitsluitend voor gezelschapsdieren. Gescheiden houden van levensmiddelen. Handen wassen en gereedschap en gebruiksvoorwerpen en oppervlakte reinigen na het hanteren van dit product.