Ontdooien en bewaren

Om het product goed te ontdooien en te bewaren, dient u de producten na ontvangst zo snel mogelijk in uw vriezer te leggen. Bevroren bewaren op een temperatuur van minstens -18 gr. Bevroren heeft het product een houdbaarheid van 1 jaar na productie datum.

Ontdooien

Neem het product uit de vriezer en verwijder de plastic verpakking. Dit doet u het makkelijkste door een snede in de lengte en overdwars te maken en daarna onder de kraan door te halen. Hierdoor krult het plastic en kunt het makkelijk verwijderen.
Ontdooi het product in een bewaardoos in de koelkast en voer ook het vleesvocht.
U kunt gebruik maken van onze Curver bewaardozen. Deze sluiten hermetisch goed af en zijn erg stevig.

Vleesvocht / metabool ook voeren.

Vlees bevat van nature vocht, bij het invriezen van KVV worden dat een soort kristallen die bij het ontdooi proces smelten. Gooi dit vleesvocht niet weg, maar meng het door het vlees in de bewaarbak heen daarna doe je het in de etensbak van uw hond of kat. Dit maakt immers deel uit van het vlees en ook hier zitten allerlei stoffen in die goed zijn voor de hond of kat. Door die grote hoeveelheid vocht dat van nature aanwezig is in vlees zal uw hond of kat dus minder gaan drinken. Dit vocht noemen we metabool vocht en dat is lichaamseigen vocht. Dit metabool vocht wordt vele malen beter door het lichaam opgenomen dan water. Hierdoor heeft het lichaam van een hond of kat minder vocht nodig en vermindert de behoefte aan water.

Dit is ook een belangrijke reden waarom je katten die last hebben van blaasgruis rauw vlees moet gaan voeren. Vocht is hierbij heel belangrijk en veel in de rauwe vlees voeding en zit niet in brokken. Katten zijn vaak ook geen grote drinkers. Het vleesvocht is dus een belangrijke bron van vochtvoorziening van de kat. Eventueel kunt u voor katten die te weinig drinken ook wat extra water door het vlees mengen.

Bewaren.

De KVV haalt u ongeveer 24 uur van te voren uit de vriezer om in de koelkast langzaam te ontdooien, op die manier blijven de voedingsstoffen zo veel mogelijk behouden. Voor u het portie KVV geeft laat het dan eventueel een half uurtje buiten de koelkast op kamertemperatuur komen.
Bewaren in de koelkast heeft het product een houdbaarheid van ongeveer 2 dagen.

LET OP !!

Verwarm het product nooit !! Ook niet in de magnetron of door het in warm water te leggen om te ontdooien !! De microgolven van de magnetron tasten het bot structuur in de KVV aan waardoor dit mogelijk scherp wordt. Hierdoor kan het gevaarlijk worden voor uw hond of kat. Ook voorkomt u hiermee dat de voedingsstoffen in het product beschadigt raken.

Bent u een keer vergeten om op tijd de KVV uit de vriezer te halen ?? Dan wilt u alsnog zo snel mogelijk ontdooien, leg de KVV in een bak, kan of schaal met KOUDWATER. Na 1 a 2 uur is de KVV vaak al behoorlijk ontdooid, haal de KVV uit het water en doe het portie in de etensbak van uw huisdier. De rest doet u in een bewaarbak in de koelkast en laat het hier verder in ontdooien. Voer de KVV niet te koud niet iedere hond kan hier tegen.

KVV is een Cat 3 product.

Voeder uitsluitend voor gezelschapsdieren. Gescheiden houden van levensmiddelen. Handen wassen en gereedschap en gebruiksvoorwerpen en oppervlakte reinigen na het hanteren van dit product.

Diepvries producten en snacks kunnen niet retour. i.v.m. hygiëne, bewaren of snel kunnen bederven of verouderen en voor producten waarvan de koper de verzegeling heeft verbroken.
Als er een probleem is neem dan altijd contact met mij op.