Boekmaag voor darmproblemen

Wanneer heeft je hond darmproblemen?

Het ontdekken van darmproblemen herken je door goed te kijken naar de ontlasting van de hond. Er kunnen dingen je gaan opvallen zoals wisselende ontlasting in hoeveelheid en structuur. Maar er kunnen andere aanwijzingenzijn zoals veel gras eten en het eten van poep van andere dieren. Het geven van Boekmaag kan hier iets in betekenen en wij hebben het in ons assortiment. Bij KVV honden en KVV 500gr

Waarom eten honden gras en poep ?

Waar komt die behoefte vandaan? Kunnen we er wat aan doen?
We kunnen het oplossen door te zorgen voor goede darmbacteriën!
Dit kan op verschillende manieren; bv door het geven van boekmaag of een speciale probiotica voor honden.

Antibiotica of stress.

Na een antibiotica kuur of na een tijd van stress kan de darmflora behoorlijke schade hebben opgelopen. De darmen zorgen voor de opname van voedingsstoffen, het belangrijkste is om te zorgen dat deze optimaal werken, zodat de darmen alle noodzakelijke bouwstenen uit de verse vleesvoeding kan halen. Om de spijsvertering en de darmen positief te beïnvloeden kun je de hond boekmaag geven. Diarree bij je hond? Geef boekmaag dit kan dus heel goed ingezet worden om een verstoorde darmflora weer op peil te brengen  

Wat is dan boekmaag?


In de boekmaag van een koe zit zowel pre-biotica als pro-biotica; Het is dus een soort Yakult voor honden.
Het spijsverteringsstelsel van de hond heeft goede bacteriën nodig en daarvoor zorgt dus de boekmaag van het rund bij honden. Het heeft veel onverteerde vezels welke reinigend werken op de darmwand. Geef je hond niet te veel boekmaag in een maaltijd omdat dit laxerend kan werken. Daarentegen zijn er ook honden die door de vezels te droge ontlasting krijgen. Probeer eerst een kleine hoeveelheid uit.

Ons advies is geef regelmatig kleinere hoeveelheden dan een maaltijd van alleen boekmaag.

Alles wat de koe eet komt eerst in de pens, dit is de grootste maag van de koe. Als deze pens vol is komt het voedsel met kleine beetjes terug in de mond, nu start het herkauwen. De meeste koeien doen het herkauwen liggend. Het herkauwde voedsel wordt verder verteerd in de netmaag. Vervolgens wordt in de boekmaag het vocht uit het bijna verteerde voedsel gehaald. Daarna gaat het via de lebmaag verder en komt via de darmen weer naar buiten als de bekende koeienvlaai.

De boekmaag heeft bij een volwassen rund de grootte van een basketbal. De boekmaag wordt zo genoemd omdat de binnenwand van deze maag sterk is geplooid. Deze plooien lijken op de bladen van een boek. Tussen al die blaadjes zit de oergezonde vulling. Door deze plooien is de binnen oppervlakte van deze maag sterk vergroot. In de boekmaag vindt absorptie plaats van water. Een grote oppervlakte bevordert deze absorptie. Naast het water worden ook mineralen onttrokken aan de voedselbrij. Door het onttrekken van water en mineralen kan de vierde maag, de lebmaag beter haar werk doen, namelijk de voedselbrij aanzuren en beginnen met het splitsen van eiwitten en koolhydraten. https://nl.wikipedia.org/wiki/BoekmaagBoekmaag bevat net als pens veel goede bacteriën en enzymen die ervoor kunnen zorgen dat de darmflora weer optimaal gaat functioneren. Bij diarree, dunne ontlasting of na een antibiotica kuur is het geven van boekmaag zeer aan te raden.

Boekmaag valt onder de pensen. Het is een kwetsbaar en sterk ruikend product.
Veel honden zijn er dol op. Laat de boekmaag direct opeten na ontdooien.

Duren de darmproblemen lang maak dan een afspraak bij de dierenarts,
misschien is er toch iets anders aan de hand zijn met uw hond.